Nieuws/Entertainment
1028158587
Entertainment

Paardenstaart Gijs Staverman naar collectie Beeld en Geluid

De oude paardenstaart van dj en televisiepresentator Gijs Staverman wordt vermoedelijk opgenomen in de collectie van het Instituut voor Beeld en Geluid. Het museum heeft interesse in het harige kleinood dat de NPO-coryfee bijna dertig jaar lang in een doos heeft bewaard.

Paul de Leeuw knipte de staart eind 1994 af in een aflevering van zijn programma De Schreeuw van de Leeuw. Toentertijd was de staart het ’trademark’ van de populaire dj. Staverman bekende eerder deze week in zijn uitzending dat hij de staart nog steeds in zijn bezit heeft.

Gijs Staverman in 1994 met paardenstaart, en een jonge Gordon

Gijs Staverman in 1994 met paardenstaart, en een jonge Gordon

Conservator Wytze Koppelman van Beeld en Geluid sloeg hier meteen op aan. „We hebben niet veel haar in onze collectie”, stelde hij in gesprek op NPO Radio 2.„En er zit een interessant verhaal aan vast: dj’s die hun wilde haren verliezen. Gijs was niet de eerste en de laatste die dat overkwam. Dat willen wij graag symboliseren en vastleggen.”

Staverman stelt zeer vereerd te zijn. Het is nog niet bekend wanneer de paardenstaart daadwerkelijk in de vitrines van Beeld en Geluid te zien zal zijn.