Nieuws/Entertainment
1030021067
Entertainment

Voor het eerst sinds 1993:

Dave Davies: ’Nieuw Kinks-album in aantocht’

The Kinks

The Kinks

In een interview met Rolling Stone vertelt gitarist van The Kinks, Dave Davies, dat hij in het archief op zoek is naar songs om uit te brengen op een nieuw album. De plaat van de legendarische band zou in oktober moeten uitkomen.

The Kinks

The Kinks

„Sommige hebben we opgenomen, maar daar nooit iets mee gedaan”, vertelt Dave. Op andere nummers is de zang niet voltooid of moet er op een andere manier iets aan verbeterd worden. Het zijn vooralsnog demo’s, maar wel van goede kwaliteit.”

Samen met zijn broer, frontman Ray Davies, zal Dave nieuwe en oude nummers gaan opnemen, maar de gitarist houdt nog wel een slag om de arm. „Het is de bedoeling om het werk uit te brengen, maar het is nog niet helemaal in kannen en kruiken.”

Dave Davies

Dave Davies

Hereniging

Al jaren wordt er gespeculeerd over een eventuele hereniging van de rockgroep, die in de jaren negentig uit elkaar viel.

The Kinks werd in 1963 opgericht door de broers Davies. Kort daarna kwamen drummer Mick Avory en de inmiddels overleden bassist Pete Quaife bij de groep. De band scoorde vooral in de jaren zestig een groot aantal hits, waaronder Dedicated Follower of Fashion, Lola, Sunny Afternoon en Waterloo Sunset.

The Kinks wordt door velen gezien als de eerste punkband. Het laatste studioalbum, Phobia, dateert uit 1993.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd