Nieuws/Entertainment
1030777385
Entertainment

John de Mol: ’Leukste maand in jaren’

John de Mol

John de Mol

Met een goed scorend SBS6 lijkt er voor John de Mol geen vuiltje aan de lucht. De zendereigenaar kijkt dan ook terug op een prima begin van het televisieseizoen. „Als ik op de afgelopen jaren terugkijk, is dit wel een van de leukste maanden geweest”, zei de Talpa-baas vrijdag in De Wereld Draait Door.

John de Mol

John de Mol

Dat hij al aan de winnende hand is ten opzichte van RTL, de grote concurrent, wil De Mol niet zeggen. „Ik moet dat wel een beetje positioneren. Ik denk nog steeds dat wij kilometers achterliggen op RTL, die hebben echt een grote voorsprong”, vindt hij. „Toen ik SBS overnam heb ik geconstateerd dat de vorige eigenaar, laat ik het vriendelijk zeggen, niet echt geïnvesteerd heeft. Er zaten een hoop foute plekken in de organisatie, en het duurt gewoon lang voordat je dat allemaal hebt opgelost.”

Toch is er langzaam maar zeker een omwenteling te zien, vindt ook John. „We zitten nu in een fase dat je nu de vruchten plukt van de komst van Erland Galjaard en Marco Louwerens, twee tv-visionairs die nu een jaartje aan het werk zijn. (...) Dat begint zich uit te betalen.”

Clash

Chagrijnig van de overstap van talkshowkoningin Eva Jinek van de NPO naar RTL is De Mol niet. Hij kijkt vooral uit naar de clash die in januari ontstaat tussen haar oude en nieuwe werkgever. „Op dit moment zullen ze bij de NPO heel druk bezig zijn om Jeroen Pauw te overtuigen iets langer door te gaan. Dan krijg je Eva en Jeroen lijnrecht tegenover elkaar op precies dezelfde tijd die vechten om dezelfde kijker. Dat vind ik wel heel spannend.”

SBS6 zal daartegenover niets nieuws in de strijd gooien. „Wat wij om 22.30 uur doen staat al vast. Dat is Hart van Nederland. Dat ga je nooit veranderen”, verzekert De Mol. De laatste maanden deden verschillende geruchten de ronde dat het nieuwsprogramma op de schop gaat. „We zijn wel aan het kijken om het te verbeteren”, aldus de zenderbaas. „Dat is niet per se een jongere presentatrice.”