Nieuws/Entertainment
1037490410
Entertainment

Carice van Houten: ik zat niet lekker in mijn vel tijdens GoT

Ondanks dat Game of Thrones haar een groot internationaal publiek gaf, zat Carice van Houten er niet lekker op haar plek. Ze verloor het spelplezier, had geen zin meer in acteren en overwoog zelfs om iets anders te gaan doen.

„Tijdens Game of Thrones stond ik een beetje stil. Ik werd niet uitgedaagd, ik kwam niet verder”, vertelt Carice, die de rol van Melisandre speelde in de HBO-hitserie, in Volkskrant Magazine. „Ik heb zeven jaar lang hetzelfde personage gespeeld en elke keer moest ik hetzelfde verhaal weer vertellen, dan dacht ik: maar deze scène heb ik toch al drie keer staan doen?”

„Ik zat er niet lekker in mijn vel, ik was daar niet als een vis in het water”, vervolgt ze. „Op een gegeven moment dacht ik: ik heb hier geen zin meer in, ik ga me laten omscholen en iets anders doen. Maar toen maakte ik Instinct met Halina (Reijn, red.) en daarmee kwam heel het spelplezier terug.”

Ook op de set van de tv-serie Red Light, die ze met Halina maakte, voelde het vanaf de eerste draaidag goed. „Ik dacht: wij hebben gewoon met z’n tweeën een klein zaadje geplant waar een enorme fucking boom uit is gegroeid met allemaal appels eraan die de mensen kunnen eten. Het is zo’n enorme kick als je werk creëert.”