Nieuws/Entertainment
1041788
Entertainment

Illusionistenduo is show kwijt

De illusieshow van het illusionisten duo MagicWave (Jasper van Luit en Jan van Kammen) is gestolen.

Gisteren zouden Jasper en Jan met hun show naar Parijs afreizen om daar twee keer in de prestigieuze TV Show Le Plus Grand Cabaret du Monde op te treden. De attributen van de illusionisten zaten al in hun bus. Toen zij die ochtend met de bus naar Parijs wilden gaan bleek de zilveren VW Transporter inclusief hun show verdwenen te zijn… en dat was geen truc. 

De producent van de grootste cabaret tv show van Europa wil dat Jasper en Jan alsnog met hun MagicWave show optreden, met of zonder hun illusie apparatuur. Zij zullen voor aanstaande maandag hun act moeten hebben voorbereid voor de grote show. Dit is een bijna onmogelijke taak omdat zij geen reserve acts paraat hebben. 

Volgens Van Luit is het een absolute chaos. „We hebben aangifte gedaan en heel veel gebeld met Monique Nacashan (de grote boeker in Parijs) om een oplossing te vinden. Mijn verzoek was om de show naar volgende maand te verplaatsen maar zij gaf aan dat de producent perse onze acts in de show wil hebben, kost wat het kost. Nu word er de hele nacht doorgewerkt om op tijd een survival versie van onze act klaar te stomen voor morgen.”   

De mannen van MagicWave zijn niet de minsten in de internationale illusionistenwereld. Al meer dan vijftien jaar reizen ze de hele wereld rond met hun show. Deze zomer traden ze nog maandenlang op in Japan en Macau. Van Luit: „Het is echt verschrikkelijk, ik heb nu ruim 20.000 euro schade van mijn verdwenen bus plus onze show die onbetaalbaar is.”