Nieuws/Entertainment
1041845
Entertainment

Arts Michael Jackson is weer vrij man

Conrad Murray is maandag vervroegd vrijgelaten. De Amerikaanse arts werd in 2011 veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf voor het veroorzaken van de dood van zanger Michael Jackson. Hij heeft altijd zijn onschuld volgehouden.

Murray (60) was de lijfarts van de excentrieke artiest. Hij voorzag Michael van allerlei medicijnen, waaronder het narcosemidel propofol waaraan de zanger in 2009 overleed. Murray stelde tijdens de rechtszaak dat de 'King of Pop' het middel zelf had genomen, maar die lezing nam de jury niet over. Hij gaf wel toe dat hij "onorthodox te werk ging, maar met goede bedoelingen”.

Celstraffen in Californië kunnen onder meer vanwege het cellentekort gehalveerd worden, mits de gevangene zich goed gedraagt. Dat was bij Murray het geval.

Na zijn vrijlating hoopt hij zijn oude vak weer te kunnen oppakken, zei zijn advocaat tegen diverse media. Hij zal dan wel eerst zijn ingetrokken licentie terug moeten krijgen."Hij is bereid naar een federale rechtbank te stappen om dit gevecht aan te gaan", zei zijn advocaat tegen tv-zender ABC.