Nieuws/Entertainment
1043909847
Entertainment

’Egoïstische’ Rita Ora raakt 200.000 volgers kwijt na omkooprel

Rita Ora

Rita Ora

Rita Ora heeft flink wat volgers verloren. Nadat bekend werd dat ze een restaurant heeft omgekocht om coronaregels te overtreden, hebben maar liefst 200.000 mensen besloten om haar niet meer te volgen op Instagram.

Rita Ora

Rita Ora

In november vierde de zangeres haar verjaardag waarvoor ze dertig man uitnodigde. Met haar team heeft ze een restaurant toen 5600 euro geboden om de coronaregels te overtreden. Zo gingen onder meer de camera’s uit. De restauranteigenaar vertelde de politie het aanbod geaccepteerd te hebben, omdat hij ’hebberig’ was.

Na flink wat ophef vertelde Ora aan The Sun dat het haar ’diep spijt dat ze de regels heeft gebroken’. Veel fans raakten niet overtuigd van haar spijtbetuiging. Ze noemden haar onder meer ’egoïstisch’ en ’achteloos’ en riepen op om haar te ontvolgen.

Dikke boete

De zangeres heeft nog steeds vrij veel volgers met haar 16 miljoen ’Rita Bots’, de bijnaam die ze haar fans geeft. Maar haar reputatie heeft wel een flinke klap gekregen. Het feestje vond plaats midden in de lockdown en een paar dagen na haar tripje naar Egypte. Bij thuiskomst had ze eigenlijk twee weken in quarantaine gemoeten, maar de zangeres besloot in plaats daarvan haar verjaardag te vieren.

Naast het verlies van volgers en reputatieschade heeft Rita van de Britse politie een boete van ongeveer 11.000 euro gekregen voor het incident.