Entertainment/Sterren
1044001574
Sterren

André van Duin over chantage: ’Naar verhaal en een vervelende situatie’

In Jinek laat André van Duin zich dinsdagavond kort uit over het nieuws dat hij zaterdag aangifte heeft gedaan wegens afdreiging, een juridische term voor chantage. „Het is een naar verhaal en een vervelende situatie”, zegt de 75-jarige komiek en presentator. „Ik hoop dat het gauw wordt opgelost.”

De zaak ligt op dit moment bij het Openbaar Ministerie. „Het OM is ermee bezig en ik hoor daar goede berichten over”, aldus Van Duin. „Ik mag er verder niet veel over zeggen. We zijn hoopvol dat het goedkomt.” Volgens de komiek is er geen geweld in het spel.

Van Duin is blij met de steun die hij van „ontzettend veel mensen” krijgt. Hij probeert niet te veel met de zaak bezig te zijn. „Ik heb gelukkig veel te doen. Er is veel afleiding. Ik denk er wel regelmatig aan, maar ik het probeer het voor me uit te schuiven.”

Geldbedrag

Van Duin heeft advocatenechtpaar Geert-Jan en Carry Knoops in de arm genomen om namens hem aangifte doen. Volgens de advocaten wordt de presentator door een persoon vals beschuldigd en gechanteerd tot het betalen van een geldbedrag.