Entertainment/Film
1044774941
Film

Sharon Stone dreigt acteerklus kwijt te raken door vaccinatie-eis

Sharon Stone

Sharon Stone

Hollywoodster Sharon Stone vindt dat iedereen die op een filmset werkt, in welke functie dan ook, volledig gevaccineerd moet zijn. Door die mening dreigt de 63-jarige actrice nu een aantal acteerklussen kwijt te raken. „Wat in mijn ogen te gek voor woorden is.”

Sharon Stone

Sharon Stone

Stone doet een gooi naar een bestuursplek in de Amerikaanse vakbond SAG-AFTRA, waarbij zo’n 160.000 mensen uit de entertainmentindustrie en media zijn aangesloten. In het campagnefilmpje spreekt ze zich helder uit over het vaccinatiebeleid op en rond de filmset.

„Ik heb een heel leuke klus aangeboden gekregen in Atlanta, die ik ontzettend graag zou willen doen. Maar de Producers Guild of America kon mij niet garanderen dat iedereen gevaccineerd zou zijn tegen de tijd dat de opnames beginnen. Wil ik daar gaan werken als ik weet dat niet iedereen een vaccin heeft gekregen?”

Dreigementen

Nee, dat wil de actrice niet. „En dat heeft me dreigementen opgeleverd dat ik mijn acteerklus dan kwijt zou raken, wat in mijn ogen te gek voor woorden is. Je moet je mensen toch een veilige werkomgeving aanbieden, of niet soms?”

De Basic Instinct-ster vervolgt: „Als ik gekozen wordt, zal ik opstaan voor iedereen binnen de Screen Actors Guild. Een van de eerste dingen die ik wil doen, is zorgen voor veiligheid op de set.”