Nieuws/Entertainment
1045138
Entertainment

Suzanne Bosman weg bij RTL Nieuws

Suzanne Bosman (48) gaat weg bij RTL Nieuws. Dat heeft ze de redactie dinsdagmiddag laten weten. Ze stapt over naar de Avro/Tros, waarvoor ze bij EenVandaag aan de slag gaat.

Bosman was bijna 15 jaar lang een van de gezichten van RTL Nieuws. Ze volgde destijds Margriet Vroomans op, toen die naar NOVA vertrok.

Suzanne: "Ik geniet elke dag bij RTL Nieuws. Maar na bijna 15 jaar is het tijd voor een volgende stap. Naar mijn oude liefde: de radio. Met een nieuwe club mensen mag ik voor een 'nieuwe' omroep een nieuw programma maken."

De brunette wordt vanaf 1 januari 2014 de vaste presentator van Radio EenVandaag, het nieuwe programma van fusieomroep Avro/Tros op Radio 1.

Weervrouw Helga van Leur: "We zijn in shock, maar gunnen Suzanne Bosman deze uitdaging."

Ook collega Erik Mouthaan, die voor RTL Nieuws correspondent is in de VS, reageert op Twitter geschokt op het nieuws.

Frits Wester: "Moet nog even bekomen van bericht dat collega Suzanne Bosman ons RTLNieuws gaat verlaten. Dat vind ik oprecht heel erg jammer."

Ook voor hoofdredcteur Harm Taselaar kwam het als een verrassing. ,,We vinden het heel erg jammer en hadden dit niet zien aankomen. Met ruim 14 jaar heeft ze een enorm lange tijd bij ons gepresenteerd. Ze is in die tijd een toppresentator geworden. We gaan haar professioneel als collega, maar ook als mens enorm missen.''