Nieuws/Entertainment
1046177960
Entertainment

EO bekijkt alternatieven The Passion vanwege corona

De EO is vanwege de verspreiding van het coronavirus in Nederland bezig met het bekijken van verschillende alternatieve scenario’s voor het spektakel The Passion in Roermond. Over de inhoud van de alternatieve scenario’s doet de EO geen mededelingen.

Een woordvoerder van de omroep heeft maandag een bericht daarover van Shownieuws bevestigd. Eerder stelde ook de organisatie achter het Eurovisiesongfestival alternatieve scenario’s uit te werken. Mogelijk zouden beide evenementen zonder publiek plaats kunnen vinden. In heel de wereld worden concerten, grote evenementen en festivals afgelast om de verspreiding van coronavirus tegen te gaan.

Nederland is vooralsnog terughoudend met het cancelen van grote evenementen. Het RIVM vindt dat in de meeste gevallen voorlopig niet nodig. De verantwoordelijkheid voor zo’n besluit ligt de lokale GGD. De GGD Roermond was maandag niet voor commentaar bereikbaar.

De vorige edities van The Passion brachten vele tienduizenden mensen op de been. In Frankrijk heeft de overheid heeft tot eind mei bijeenkomsten met meer dan duizend mensen verboden.