Entertainment/Sterren
1046317658
Sterren

OM dagvaardt Glennis Grace voor geweldpleging en mishandeling

Zangeres Glennis Grace staat op 26 oktober voor de rechtbank in Amsterdam. Het Openbaar Ministerie dagvaardt de 43-jarige zangeres op verdenking van openlijke geweldpleging en mishandeling met voorbedachten rade in een supermarkt in Amsterdam. Dat meldt het ANP donderdagochtend.

De officier van justitie heeft besloten in totaal zeven personen te dagvaarden voor het geweld in de Jumbo aan de Westerstraat op 12 februari. Glennis Grace staat met vier andere meerderjarige verdachten terecht. De twee minderjarigen moeten op 27 oktober 2022 voor de kinderrechter komen. Naast Glennis Grace gaat het om twee mannen van 20 jaar en twee jongens van 15 jaar uit Amsterdam, een man van 27 jaar uit Purmerend en een man van 50 jaar uit Loenen aan de Vecht.

Glennis Grace werd begin februari aangehouden wegens betrokkenheid bij een incident in een supermarkt in Amsterdam. Meerdere medewerkers van de Jumbo-supermarkt aan de Westerstraat werden die zaterdagavond bedreigd en mishandeld. Een ooggetuige vertelde destijds tegenover De Telegraaf dat het helemaal uit de hand liep. „Medewerkers werden geschopt en geslagen en een van hen had zelfs een bloedneus”, aldus een ooggetuige. De politie hield drie personen aan, waaronder de zangeres en haar 15-jarige zoon.

Het kostte Glennis Grace, die later haar excuus aanbood, onder meer haar deelname aan het tv-programma Beste Zangers. Zij werd daarin vervangen door Do.

VIDEO: John Van den Heuvel legt uit welke straf Glennis Grace kan verwachten.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop