Nieuws/Entertainment
1047392301
Entertainment

Edwin Evers zag concurrentie in Mattie en Wietze

Edwin Evers

Edwin Evers

Edwin Evers vindt het ’ontzettend dom’ dat Qmusic Mattie Valk en Wietze de Jager niet bij elkaar heeft kunnen houden. Volgens Evers hadden de jongens het grootste radioprogramma in de ochtend kunnen presenteren.

Edwin Evers

Edwin Evers

Het duo had nog veel meer potentie, zo meldt de dj in de podcast 100 Jaar Radio, van NPO Radio 5-dj Bert Kranenbarg. „Mattie en Wietze waren echt een geduchte concurrent van ons. Misschien waren ze nog wel veel groter geworden, als ze waren blijven zitten met z’n tweeën”, kijkt Edwin terug in de podcast. Hij vond het vooral sterk dat Qmusic het aandurfde om twee onbekende namen in de ochtend neer te zetten en ze alle tijd te geven om te groeien.

„Q heeft dat wel heel slim gedaan”, aldus Edwin, die zelf jarenlang de ochtend van Radio 538 vulde. „Ze hebben een waanzinnige marketing gedaan omtrent die twee, waardoor er veel aandacht voor dat programma was. Op een gegeven moment waren zij toch een beetje de jongens uit de bushokjes. Iedereen kende ze.”

Dat Mattie en Wietze in 2017 uiteindelijk met ruzie uit elkaar gingen is ook een beetje de schuld van Qmusic, vindt Edwin. „Ik heb het echt ontzettend dom gevonden dat dat uit elkaar gevallen is. Daar had iemand even de regie op moeten nemen.”