Nieuws/Entertainment
1048061
Entertainment

Rode oortjes voor Reinout Oerlemans

Poedelnaakt. Waar veel afspraakjes mee eindigen begint Reinout Oerlemans een nieuw programma.

In Adam zkt Eva koppelt de televisieproducent twee personen, die uit vooronderzoek voor elkaar gemaakt lijken. De kandidaten krijgen elkaar voor het eerst compleet naakt te zien op een exotisch eiland. 

De buitenkant is dan al geen verrassing meer, de deelnemers hebben vervolgens drie dagen de tijd om uit te vinden of ze innerlijk bij elkaar passen.

De eigenaar van Eyeworks benadrukt dat het programma, dat gemaakt wordt voor RTL5, niet om de seks draait maar om een sociaal experiment.

Volgens Oerlemans moeten we denken aan de film The Blue Lagoon, maar dan zonder kleren. ,,Niet ranzig, maar wel boeiend", vertelt hij aan tafel bij RTL Late Night. ,,Het gaat er niet om dat je de hele tijd naar een piemel zit te kijken. Het gaat meer om de reactie op elkaar van twee naakte mensen die zich nergens achter kunnen verschuilen.  Dat kan gewoon goede, spannende televisie opleveren."

Oerlemans moet overigens nog wel op zoek naar het exotische oord voor de opnames. Het idee was om ergens in Thailand te draaien. Bij nader onderzoekt blijkt naakt daar een groot taboe.

Het programma wordt in het voorjaar van 2014 door RTL5 uitgezonden.