Nieuws/Entertainment
1048298
Entertainment

Anastacia: 'Borstamputatie is bevrijding'

Anastacia is blij dat ze de keuze heeft gemaakt om haar beide borsten af te laten zetten. "Nu ben ik voor eeuwig borstkankervrij."

De 45-jarige zangeres vertelt in de Britse talkshow Lorraine openhartig over de moeilijke beslissing.

"Toen ik de eerste keer borstkanker kreeg dacht ik al: als het terugkomt zal ik mijn borsten laten amputeren. Ik was in mijn hoofd al voorbereid op mijn keuze, mocht het moment komen dat ik de beslissing moest maken."

Het was een moeilijke beslissing, maar wel een grote opluchting, vertelt Anastacia. "Het is altijd een moeilijke weg, voor elke vrouw. Maar je moet doen wat nodig is. En nu ben ik voor altijd kankervrij, nou ja, borstkankervrij in elk geval. Dat gevoel maakt het het allemaal waard."

Ze kreeg veel steun van haar familie, vrienden, fans en een aantal beroemdheden, waaronder Elton John en Sharon Osbourne, die hetzelfde heeft doorstaan. "Zij zijn méér dan vrienden voor mij geweest. Ik ben zo dankbaar dat ze ondanks hun drukke levens de tijd hebben genomen om er voor me te zijn. Dat betekent heel veel voor me."

Door alle ellende heeft ze zat inspiratie voor haar zesde album. "Als ik niet aan de slag had gemoeten met mijn nieuwe album, had ik niet geweten wat ik had moeten doen. Het werkt zo cathartisch om liedjes te schrijven. Dit wordt het beste album ter wereld", roept ze enthousiast.