Entertainment/Sterren
1048757429
Sterren

Paul McCartney deelt niet eerder vertoonde songtekst in boek

Paul McCartney deelt in zijn aanstaande boek The Lyrics de niet eerder vertoonde songtekst van het nummer Tell Me Who He Is. De 79-jarige muzikant wilde dat nummer met The Beatles uitbrengen, maar deed dit volgens Music News echter nooit.

Het boek, dat op 2 november uitkomt, bevat onder meer handgeschreven songteksten van 154 nummers, persoonlijke foto’s en schetsen. Bij een aantal van de songteksten wordt door McCartney zelf uitgelegd hoe hij in het proces te werk ging.

De oud-Beatle is er naar eigen zeggen nooit toegekomen aan een autobiografie, maar heeft door de jaren heen wel altijd nieuwe nummers kunnen schrijven. „Ik weet dat sommigen op een bepaalde leeftijd in een dagboek hun dagelijkse ervaringen willen opschrijven, maar ik heb zoiets niet”, laat hij weten in een verklaring. „Wat ik wel heb, zijn mijn nummers, honderden zelfs, die voor mij hetzelfde doel hebben. Deze nummers beslaan bovendien mijn hele leven.”

In samenwerking met de British Library zal er daags na het uitkomen van het boek ook een gratis expositie in de bibliotheek in Londen gehouden worden. In Paul McCartney: The Lyrics kunnen bezoekers van 5 november 2021 tot en met 12 maart 2022 een aantal van de niet eerder vertoonde songteksten van de zanger bekijken.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop