Entertainment/Film
1055485917
Film

Filmrecensie: ’Little monsters’

Kleuterklas in zombieland

— Wat: horror, komedie

— Regie: Abe Forsyth

— Met: Lupita Nyongo, Alexander England,

— Josh Gad

Juf Caroline blijft onder alle omstandigheden positief.

Juf Caroline blijft onder alle omstandigheden positief.

Juf Caroline (Lupita Nyongo) heeft altijd wel een liedje of versje achter de hand. Ook als haar kleuterklas verzeild raakt in zombieland.

Juf Caroline blijft onder alle omstandigheden positief.

Juf Caroline blijft onder alle omstandigheden positief.

Eerst maken we in Little Monsters, een Australische horrorkomedie, kennis met de vuilbekkende Dave (Alexander England), een mislukte rockmuzikant die op de bank slaapt bij zijn zus, sinds zijn vriendin hem aan de kant heeft gezet. Als hij in ruil voor deze gastvrijheid haar 5-jarige zoontje Felix naar school brengt, is hij meteen diep onder de indruk van diens juf. En biedt aan om als begeleider mee te gaan op schoolreisje.

Griezels

Het bezoekje aan de kinderboerderij annex minigolfbaan loopt gruwelijk uit de hand wanneer er zombies opduiken. De naar vlees hongerende griezels blijken afkomstig van een nabijgelegen legerbasis, waar experimenten werden uitgevoerd. Caroline en Dave maken de kleintjes wijs dat het allemaal maar een spannend spelletje is. Alleen dreigt een hilarische Josh Gad als Terry McGiggle, een kinderheld van tv, die illusie te verstoren.

Schrijver-regisseur Abe Forsyth bewijst hier dat er toch nog wel wat vlees zit aan het afgekloven zombiegenre. Bloedstollend spannend is zijn film niet, maar in plaats daarvan prikkelt de combinatie van onschuldige kleuters, hun altijd positieve juf en een slagveld vol levende lijken vooral de lachspieren. Juist omdat Lupita Nyongo haar rol volkomen serieus speelt, komt die knipoog ook aan.

✭✭✭✩ (3,5)