Entertainment/Gossip
1055750075
Gossip

Black Panther-actrice Letitia Wright ontkent antivaccinatie-uitspraken op set

Berichten dat Letitia Wright antivaccinatie-sentimenten zou delen op de set van Black Panther 2, zijn volgens de actrice uit de lucht gegrepen. Dat laat de Britse woensdag weten op Instagram.

In het artikel haalde The Hollywood Reporter aan dat Wright in december van 2020 een preek deelde van een kerkvoorganger die klimaatverandering in twijfel trok, transfobische opmerkingen maakte en de legaliteit van het vaccinatiebeleid in twijfel trok. Ze verwijderde de video later en bood haar verontschuldigingen aan. Een anonieme insider vertelde in het stuk echter dat zij op de set van Black Panther 2 opnieuw antivaccinatie-denkbeelden heeft gedeeld. Dat spreekt de 27-jarige nu tegen.

„Het doet me pijn dat ik een artikel dat The Hollywood Reporter op 6 oktober heeft gepubliceerd hier moet aankaarten”, schrijft Wright bij een bijbeltekst. „Daarin wordt gesproken over mijn gedrag op de set van Black Panther 2. Ik kan garanderen dat dit absoluut niet waar is.”

De actrice vervolgt: „Iedereen die me kent of met me heeft gewerkt, weet dat ik ontzettend hard werk in mijn vak en dat ik altijd probeer impact te hebben en te inspireren. Daar heeft mijn focus altijd op gelegen en dat zal zo blijven.”