Nieuws/Entertainment
1058415
Entertainment

Onderzoekster komt na zestien jaar met nieuwe bewijzen

'Dood prinses Diana echt geen ongeluk'

Dat er een scherpschutter van de Britse elite-eenheid SAS betrokken zou zijn bij de dood van prinses Diana is volgens een onderzoekster zeker geloofwaardig. Zij komt precies zestien jaar later met bewijzen.

Dat het een zoveelste samenzweringstheorie zou zijn wijst Sue Reid in de Daily Mail van de hand. Zij is ervan overtuigd dat er wel degelijk een kern van waarheid schuilt in de SAS-theorie.

De informatie kwam boven water tijdens een proces tegen een scherpschutter van de Britse elite-eenheid die is veroordeeld wegens illegale wapenhandel. In het dossier van de rechtzaak zou staan dat de SAS achter de dood zat van de prinses.

Sue had gesprekken met ooggetuigen, SAS-soldaten, vrienden en familie. Het overlijden van Diana - vandaag zestien jaar geleden - was geen ongeluk, meent zij.

"Er zijn teveel aanwijzingen daarvoor. De chauffeur en de paparazzi kregen de schuld. De chauffeur was volgens zijn familie zeker niet onder invloed. En de paparazzi waren niet in de tunnel aanwezig toen het ongeluk plaatsvond. Wel was er een zwarte motor die op hoge snelheid langs scheurde."

Ook zijn er volgens haar namen van Britse geheim agenten gevallen in verband met de dood van de prinses in de Pont d'Alma-tunnel in Parijs in 1997.

Boze tongen beweren dat Diana een last was voor het Britse koninklijk huis. Na haar scheiding van Charles zou ze met haar geliefde Dodi Al Fayed, die ook omkwam bij het ongeluk, willen trouwen. Ook zou ze in verwachting zijn geweest van hem. Er is een hernieuwd onderzoek naar Diana's dood gaande.