Nieuws/Entertainment
1058995818
Entertainment

’Prins Andrew verbijsterd over uitspraken aanklager’

De Britse prins Andrew vindt het „verbijsterend” dat de aanklager in New York suggereert dat hij niet mee wil werken in de zaak rond Jeffrey Epstein. Dat zeggen bronnen rondom het juridische team van de hertog van York tegen Britse media.

„De afgelopen twee maanden hebben we tweemaal contact met hen opgenomen en geen antwoord ontvangen.” De aanklager deed de uitspraken eerder donderdag nadat bekend werd dat Epsteins ex-vriendin en vertrouweling Ghislaine Maxwell was opgepakt. Zij zou Epstein hebben geholpen bij het plegen van verschillende misdrijven.

Vorige maand stelden de advocaten van Andrew ook al dat de prins, het derde kind van koningin Elizabeth, wel degelijk heeft aangeboden om mee te werken aan het onderzoek naar Epstein.

Terwijl de aanklagers eerder al aan de pers lieten weten dat het advocatenteam toch echt duidelijk heeft laten weten dat Andrew zich niet zal laten verhoren. Daarop hebben zij onlangs als laatste middel een officieel rechtshulpverzoek ingediend bij de Britse overheid, die daarmee in een benarde diplomatieke positie zou zijn gedreven.