Nieuws/Entertainment
1060149
Entertainment

Jörgen Raymann uit diep dal

Jörgen Raymann (47) is blij dat zijn leven in rustiger vaarwater terecht is gekomen. De cabaretier lag jarenlang met zichzelf overhoop.

In het AD vertelt Jörgen over de periode waarin zijn vader ziek werd na een hartstilstand en zijn zus op 23-jarige leeftijd overleed. "Alles leek mis te gaan. Ik was altijd gewend mijn zin te krijgen, maar kreeg nu zware klappen. Ik zwolg in zelfmedelijden."

De cabaretier ging drugs gebruiken om de realiteit te ontvluchten, maar gelukkig leerde hij in die tijd zijn vrouw Sheila kennen. "Ze zei: 'Het is die shit eruit of ik'. 'Oké', zei ik, 'dan stop ik'."

Jörgen vertelt in het interview ook dat hij blij is dat hij een paar jaar geleden vol voor televisie is gegaan en niet voor theater. Zo heeft hij op de planken een paar goede jaren gehad, maar kon hij 'absoluut geen maand Carré uitverkopen'.

Dit weekend begint alweer het 25ste seizoen van zijn programma zo: RAYMANN en voorlopig ziet hij zichzelf niet stoppen. Wel wil de grappenmaker een huisje op Curaçao of Aruba, zodat hij om de drie maanden een kwartaal weg kan.