Entertainment/TV
1061503020
TV

Nipplegate Janet Jackson onderwerp in nieuwe docureeks

Janet Jackson

Janet Jackson

De docureeks New York Times Presents zal in een nieuw seizoen aandacht besteden aan ’Nipplegate’, de ophef die ontstond nadat Justin Timberlake tijdens een optreden in de pauze van de Super Bowl in 2004 het korset van Janet Jackson los had getrokken waardoor haar borst kort te zien was op televisie.

Janet Jackson

Janet Jackson

Destijds kreeg vooral Jackson de nodige kritiek te verduren, terwijl de rol van Timberlake veel minder vaak ter sprake kwam. Dat verschil staat centraal in het programma Malfunction: The Dressing Down of Janet Jackson, zo blijkt uit de officiële beschrijving die de makers maandag aan de pers stuurden. „In 2004 zagen kijkers van de halftime show van de Super Bowl een witte man de borst van een zwarte vrouw ontbloten. De vrouw was Janet Jackson en haar carrière is nooit meer hetzelfde geweest. De man was Justin Timberlake, en hij werd alleen nog maar een grotere ster.”

De producenten zeggen in de docu te kijken naar de culturele en raciale aspecten die meespeelden in de rel en te onderzoeken ’welke impact het incident had op een van de meest succesvolle popsterren uit de geschiedenis’.

De New York Times Presents-reeks werd erg populair door de aflevering Framing Britney Spears die eerder dit jaar uitkwam.