Nieuws/Entertainment
1063737
Entertainment

Adam Curry woest over tv-grap rond dochter

Adam Curry is boos omdat zijn dochter flink in de maling is genomen in het nieuwe SBS 6-programma Welkom bij de Kamara's.

Negen bekende Nederlanders, onder wie Adams dochter Christina, waren bijna drie weken te gast bij een Afrikaanse stam.

Nu blijkt dat zes 'inboorlingen' Nederlandse acteurs zijn en dat de rituelen die de BN'ers in Namibië ondergaan stuk voor stuk zijn verzonnen. SBS 6 belooft 'bijzonder komische situaties' en spreekt van de 'grootste open camera-grap' op de Nederlandse televisie.

Adam Curry is echter razend. In zijn podcastshow No Agenda vertelt hij hoe verdrietig Christina (die in het programma onder meer haar borsten laat verven) was toen zij de ware aard van Welkom bij de Kamara's ontdekte. De serie wordt gemaakt door Eyeworks van Reinout Oerlemans. Over Reinout zegt Adam: ,Als ik hem tegenkom sla ik zijn licht uit, hij is een eikel."

Remko van Westerloo, programmadirecteur van SBS, reageert: ,,De BN'ers hebben gelogeerd bij een authentieke Afrikaanse stam en de grap dat we er zes acteur aan hebben toegevoegd is goed gelukt. Wij gaan ervan uit het een leuk en sympathiek programma wordt." Volgens SBS reageerden de overige deelnemers wel enthousiast op de verrassende ontknoping. 

De bekende Nederlanders keerden vanochtend terug op Schiphol en waren pas tegen het einde van hun reis op de hoogte van de grap. De Kamara's bestaan overigens niet, de stam heet eigenlijk Damara. De leden leven niet meer helemaal op traditionele wijze. De meesten hebben een rol in een museum, waar toeristen kunnen zien hoe de Damara's vroeger leefden.

 Naast Christina Curry nemen Irene van der Laar, Johannes Rypma, Dave Roelvink, Mariska van Kolck, Dick Jol, Semmy Schilt, Janice en Sylvia Geersen deel aan het programma. Welkom bij de Kamara's is te zien vanaf zaterdag 26 oktober.