Nieuws/Entertainment
1066087166
Entertainment

Jan Kooijman tevreden met uitspraak

Jan Kooijman

Jan Kooijman

Jan Kooijman is blij dat hij woensdag door de Belgische rechter is vrijgesproken van stalking en laster. De presentator en ook opdrachtgever SBS België zijn vrijuit gegaan in de zaak van een Belg die in het tv-programma Opgejaagd te zien was.

Jan Kooijman

Jan Kooijman

„Wij zijn er altijd van overtuigd geweest dat de heer Kooijman helemaal niets te verwijten viel, maar de rechtsgang moest nu eenmaal zijn beloop kennen. De heer Kooijman is tevreden met deze uitspraak en gaat er vanuit dat dit hoofdstuk nu als afgesloten kan worden beschouwd”, laat zijn advocaat weten aan het ANP.

Een dierenarts beschuldigde Kooijman en SBS van belaging toen ze in 2016 het tv-programma opnamen. De presentator en zijn team wilden hem confronteren omdat hij iemand zou hebben gestalkt, maar de man was niet te spreken over hun aanpak. Hij zou herhaaldelijk duidelijk hebben gemaakt dat hij niet voor de camera wilde verschijnen, maar vervolgens werd aangebeld met draaiende camera.

De presentator en zijn opdrachtgever zien de gang van zaken heel anders. Kooijman en zijn team wilden de dierenarts zijn verhaal laten doen en hebben er alles aan gedaan om hem niet herkenbaar in beeld te brengen, hielden ze ook in de rechtszaal vol.