Nieuws/Entertainment
1067139
Entertainment

61-jarige opiniepeiler voor de zesde keer vader

Maurice de Hond haalt schade in

Maurice de Hond probeert de schade in te halen. De 61-jarige opiniepeiler gaat ’s nachts zijn bed uit om pasgeboren dochtertjeDaphne de fles te geven. En hij kan de hele dag bij haar zijn. Maurice: „Vroeger heb ik veel van mijn kinderen gemist.”

Toen Maurice de Hond zes jaar geleden trouwde met Mari (nu 27), die hij op Cuba had leren kennen, werd al snel duidelijk dat zij graag moeder wilde worden. „Ik vond dat geen probleem. Het zou niet eerlijk zijn haar geen kindje te gunnen en ik vind het zelf ook heel leuk om weer een baby te hebben.”

Maurice werd op Hemelvaartsdag voor de zesde keer vader. Hij heeft uit twee eerdere huwelijken al drie zonen en een dochter: Marc (31), Michel (30), Brian (26) en Nathalie (19). Bovendien had hij een zoontje dat na elf maanden overleed aan een hartkwaal.

61 jaar oud of niet, Maurice de Hond staat elke nacht om vier uur op om zijn dochtertje de fles te geven en te verschonen. Zijn 27-jarige echtgenote slaapt dan rustig door. „Ik heb al dertig jaar genoeg aan vijf uur slaap per nacht, dus ik kom niets te kort”, zegt de opiniepeiler.

„Ik had er tijdens Mari’s zwangerschap niet zo over nagedacht hoe mijn kinderen het zouden vinden om weer een zusje te krijgen. Maar toen ze Daphne zagen, smolten ze allemaal. Marc nam haar meteen op schoot en gaf haar de fles. En Michel ligt hier met de baby op zijn buik te slapen en loopt te pronken achter de kinderwagen”, vertelt hij lachend. „Mijn kinderen zijn zo dol op hun kleine zusje, dat ze hier wel drie tot vier keer in de week komen! Daar geniet ik enorm van.”

Hij blikt terug: „Ik was vroeger altijd aan het werk; ik ging ’s morgens vroeg de deur en kwam laat thuis. Mijn eerste vrouw ook; Jasmin had een eigen bedrijf en werkte heel hard. Wij hadden destijds een nanny in huis die voor de jongens zorgde.”

Jasmin overleed een jaar na de geboorte van hun tweede kind. Maurice vond nieuw geluk met Caroline Wijnperle. Zij was als een moeder voor de twee peutertjes Marc en Michel. Hun band is hecht gebleven. Door de scheiding van Caroline, met wie hij acht jaar getrouwd was, zag Maurice zijn jongste twee kinderen minder dan hem lief was.

„Nu heb ik veel meer tijd; ik werk hoofdzakelijk van huis uit, dus ik zie Daphne de hele dag.”

Mari, die perfect Nederlands spreekt, zegt: „Dat Maurice zoveel ouder is dan ik, merk ik helemaal niet. Hij heeft meer energie dan ik heb!”

Maurice: „Hoewel het haar eerste kindje is, gaat ze heel relaxed met de baby om. Dat komt omdat ze in Cuba met veel generaties familie in één huis woonde. Ze heeft 26 neefjes en nichtjes, dus ze was gewend om met kleine kinderen om te gaan. Dat komt haar nu goed van pas.”

Maurice’s zoon Marc liep zes jaar geleden, nadat een tumor uit zijn rug werd verwijderd, een dwarslaesie op, waardoor hij in een rolstoel belandde. Sindsdien speurt Maurice het hele internet af op zoek naar nieuwe ontwikkelingen, waar zijn oudste zoon misschien baat bij kan hebben. Zo verdiepte hij zich ook in de stamcellentherapie. „Toevallig las ik een paar maanden geleden dat er een Amerikaans bedrijf is dat stamcellen uit de placenta bewaart en invriest. Daphnes stamcellen hebben we laten opslaan in Gent. Ik wilde het zekere voor het onzekere nemen, je weet immers nooit wat haar zou kunnen overkomen.”

„Daphne is ’s morgens om half acht geboren. Mari had twintig uur weeën gehad. Maar toen zij eindelijk mocht persen, was de baby er ook in een uurtje uit. Ik heb al mijn kinderen meteen een sms’je gestuurd. Toen we vier uur later thuiskwamen, waren ze er allemaal. Dat vond ik zo ontroerend, het heeft me net zo geëmotioneerd als de geboorte.”

Creatief

Maurice is duidelijk trots op zijn vier volwassen nazaten. „Mijn dochter is erg creatief en zij volgt een opleiding tot artdirector. Mijn zonen werken alle drie voor tv. Marc werkt voor omroep LLiNK en is de voice over bij de pokerprogramma’s die op RTL 7 worden uitgezonden. Zijn jongere broer Brian is nota bene zijn baas, want hij is eindproducer van alle pokerprogramma’s. En Michel presenteert comedyshows en Go go kosher voor de Joodse Omroep op Nederland 2.” Zelf zal Maurice in het najaar op RTL te zien zijn in Wat Vindt Nederland, het nieuwe programma van Jack Spijkerman. Papa is er maar druk mee.