Nieuws/Entertainment
1067787
Entertainment

'Michael Jackson nam Conrad Murray zelf aan'

Het drama rond de dood van Michael Jackson lijkt nog lang niet ten einde te zijn. Niet concertorganisator AEG Live, maar Michael Jackson zelf lijkt de arts Conrad Murray in dienst te hebben genomen. Dat beweert de arts, die een celstraf van vier jaar uit zit, in een voicemailbericht. Murrays biecht kan grote gevolgen hebben voor de rechtszaak die Jacksons nabestaanden hebben aangespannen tegen AEG.

De voicemail is gepubliceerd door TMZ. Familie van de King of Pop, die in juni 2009 stierf, houdt AEG verantwoordelijk voor het aanstellen van Murray. De voormalig cardioloog is schuldig bevonden aan dood door schuld omdat hij Michael Jackson een fatale dosis propofol toediende. Nabestaanden van de zanger vinden dat AEG nalatig is geweest en eisen miljarden van de concertpromotor.

Volgens de arts is hij echter door Michael zelf aangenomen en had de King of Pop zelfs een hekel aan het AEG-personeel. Hij onthult ook dat AEG liever een goedkopere dokter in dienst wilde nemen en dat de concertorganisator Murray nooit opdracht heeft gegeven tot specifieke medische behandelingen. Alle behandelverzoeken kwamen van de zanger zelf. Hij benadrukt dat AEG zelfs niet op de hoogte was van de medische toestand van MIchael. Vorige maand liet Conrad al weten dat hij zeer gevoelige informatie heeft over de zanger, zijn familie en AEG. Hij weigerde te getuigen in de rechtszaak die de moeder van Michael heeft aangespannen tegen het bedrijf. Met deze beweringen kan de hele zaak van de nabestaanden van de zanger onderuit gehaald worden. De arts heeft naar eigen zeggen nog veel meer mogelijk schadelijke informatie achter de hand en doet een geheimzinnige belofte. "Dit is pas de eerste zonnestraal die ik op de zaak laat schijnen. Op een dag doe ik mijn hele verhaal", aldus de arts.