Nieuws/Entertainment
1068182
Entertainment

Hans Sibbel krijgt serieus tv-programma

Cabaretier Hans Sibbel, beter bekend als Lebbis, is vanaf december op televisie te zien bij de VARA met een gloednieuw, serieus interviewprogramma over de economie.

De keuze voor de cabaretier ligt meer voor de hand dan je zou denken. Voordat hij de helft van het cabaretduo Lebbis en Jansen vormde, studeerde hij namelijk af als econoom.

Hij weet dus – zeker nu hij zijn achterstallige kennis aan het opfrissen is – wel degelijk waar hij het over heeft.En die kennis gebruikt nu hij om economen en andere specialisten in acht afleveringen stevig aan de tand te voelen over onderwerpen als hypotheekaftrek, geld en banken.

In totaal worden er acht afleveringen gemaakt, waarbij Sibbel in de eerste uitzending de vraag neerlegt of er nu eigenlijk wel of niet bezuinigd moet worden. Hoewel hij de humor zeker niet zal schuwen, is het wel degelijk de bedoeling dat het een serieus programma wordt.

"Ik heb natuurlijk mijn eigen stijl en ik zal ook zeker vanuit mijn eigen invalshoek de vragen stellen. Maar er zitten zeker geen van tevoren geschreven grappen in", zegt de cabaretier.

Morgen vertelt Hans Sibbel in De Telegraaf ook over zijn wandeltournee en zijn eindejaarsshow.