Entertainment/TV
1068285532
TV

Twintigste seizoen De slimste mens van start

Het twintigste seizoen van kennisquiz De slimste mens start maandagavond op NPO 2. Onder anderen Philippe Geubels, Erik van Muiswinkel, Anniko van Santen en Tim Senders doen een gooi naar de winst in het programma, dat gepresenteerd wordt door Philip Freriks, die wordt bijgestaan door jurylid Maarten van Rossem.

Omdat het de twintigste editie van het programma is, is een aantal bijzondere kandidaten uitgenodigd. Zo jureert komiek Philippe Geubels al jaren in de Vlaamse variant van De slimste mens en Anniko van Santen, presentatrice van Opsporing Verzocht, won in 2009 De Slimste bij RTL 4. Andere kandidaten die meedoen zijn onder anderen schrijfster Femke van der Laan, modeontwerper Bas Kosters, Goldband-zanger Milo Driessen, olympisch schaatskampioen Thomas Krol, LINDA.meiden-hoofdredacteur Mandy Woelkens en politiek verslaggever Thomas van Groningen.

Vorig seizoen ging acteur Jacob Derwig er met de winst vandoor. Eerder werd al bekend dat er, naast het originele programma, ook een onlineserie komt. In De slimste mens: All Stars nemen zestien oud-finalisten, onder wie Klaas Dijkhoff, Francis van Broekhuizen, Owen Schumacher en Stefano Keizers, het tegen elkaar op.