Nieuws/Entertainment
1068971
Entertainment

Dick van Dyke aan dood ontsnapt

VIDEO - De 87-jarige Amerikaanse acteur Dick van Dyke is maandag op het nippertje aan de dood ontsnapt. Zijn Jaguar vloog om onbekende reden in brand, waarna de oudere acteur over zijn stuur heen klapte en bekneld raakte in het voertuig.

Dit meldt TMZ. De beroemdheid werd gered door Jason Pennington, die het rokende voertuig langs de kant van de weg zag staan. "Toen ik wat beter keek zag ik een oudere man over het stuur hangen", verklaart hij tegenover de showbizzsite. "Ik rende er meteen op af en herkende Dick van Dyke die tevergeefs probeerde uit het voertuig te ontsnappen. Er was maar weinig tijd, want er sloegen flinke vlammen uit de auto."

Gelukkig wist de redder in nood de acteur op het nippertje uit zijn benarde situatie te bevrijden. Het voertuig explodeerde enkele minuten later. Dick zou enigszins verward zijn geweest na het ongeluk, maar had geen medische hulp nodig. Zijn vrouw haastte zich direct naar de plaats van het ongeval en bracht haar echtgenoot weer veilig naar huis. "Ik had geluk", verklaart Dick. "Toevallig reden er ook net een agent, brandweerman en verpleegster voorbij. Er is iemand die op me let." Zijn auto heeft minder geluk gehad: Van de Jaguar is niets meer over…

De entertainer, zoon van een vertegenwoordiger van Nederlandse komaf, was vooral begin jaren zestig tot eind jaren tachtig erg populair in diverse films en televisieseries. Zijn grootste succes was The Dick Van Dyke Show, een sitcom waarin hij een komedieschrijver van een tv-show speelde.

Klik hier voor de video van het ongeval.