Entertainment/Film
106900419
Film

FILMRECENSIE

Liam Neeson dementerende huurmoordenaar in ’Memory’

— Wat: actiethriller

— Regie: Martin Campbell

— Met: Liam Neeson, Guy Pearce, Monica Belucci

Scot Williams en Liam Neeson in ’Memory’.

Scot Williams en Liam Neeson in ’Memory’.

FILMRECENSIE - Een versleten man sjokt zuchtend het ziekenhuis binnen, op weg naar zijn werk. Niet als verpleger, zoals je misschien denkt in de eerste minuten van Memory. Want plotseling trekt Alex een koord om de keel van Mexicaans geboefte. Met de huurmoordenaar valt niet te spotten, hoewel zijn geheugen hem in de steek begint te laten.

Scot Williams en Liam Neeson in ’Memory’.

Scot Williams en Liam Neeson in ’Memory’.

Vijftien jaar na Taken heeft Liam Neeson nog altijd geen genoeg van zijn vertrouwde rol als bloedvergietende bejaarde, in deze remake van de Vlaamse kaskraker De zaak Alzheimer. Nadat Alex weigert om een tienermeisje om te leggen en dat kind vervolgens alsnog wordt vermoord, keert de huurling zich tegen zijn opdrachtgevers. FBI-agent Vincent (Guy Pearce) onderzoekt de zaak, die aan alle kanten blijkt te stinken. Intussen begint Alex steeds meer last te krijgen van zijn haperende hersens.

Die vergeetachtigheid blijkt voor regisseur Martin Campbell (Casino Royale, Edge of darkness) handig gereedschap om informatie achter te houden. Memory heeft spannende momenten omdat je lang niet alles aan voelt komen. Jammer genoeg gaat die kunst van het weglaten wel een beetje te ver. Wilde Campbell zijn film koste wat kost onder de twee uur houden? Sommige plotlijnen, met onder meer een bijrol voor Monica Belucci als slinkse zakenvrouw, worden er behoorlijk snel doorheen gejast. Het helpt dan niet mee dat Neeson soms te nadrukkelijk acteert. Met het tempo van Memory zit het wel goed, met de geloofwaardigheid wat minder.

✭✭✭ (3 uit 5)

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop