Nieuws/Entertainment
1073015
Entertainment

Feestboot Dries Roelvink gestopt

Dries Roelvink had zich verheugd op een feestelijke Gay Pride, maar dat liep uit op een kleine teleurstelling.

De volkszanger was van plan om zaterdag alle beelden voor zijn nieuwe clip De liefde van je vrienden op te nemen, maar dat feestje liep in de soep.

"De boot waarop ik mijn nieuwe clip opnam is tijdens de Gay Pride door de politie te water uit de parade gehaald, omdat we te langzaam voeren", vertelt Dries aan De Telegraaf. "De boot werd getrokken door een ingehuurd bedrijf, dus daar konden wij niets aan doen."

Dries heeft tot zijn grote geluk alsnog 80% van zijn videoclip kunnen filmen, maar: "Noodgedwongen gaan we morgen het laatste deel draaien op het Rembrandtplein."

De politie zegt dat Pro Gay, de organisator van de Gay Parade, heeft besloten Dries' boot aan de kant te zetten. Een woorvoerder van Pro Gay legt uit waarom. "Als een boot te langzaam vaart, dan vallen er gaten in de tocht en dat is niet leuk voor de 300.000 mensen die langs de grachten kijken naar de parade. Daarom is besloten de boot even uit de parade te halen. De boot mocht daarna weer achteraan aansluiten en gewoon weer verder varen."