Nieuws/Entertainment
1073391
Entertainment

Ria Valk kankervrij

Champagnekurken knalden woensdag tegen het plafond in huize Valk. De 72-jarige actrice en zangeres Ria Valk is sinds gisteren officieel schoon verklaard van huidkanker. Toch had het heel anders kunnen aflopen met de diva. Ria: „De Spaanse chirurg die mij behandelde, vreesde niet alle kankercellen te hebben weggehaald, maar dat vertelde hij me pas toen hij had ontdekt dat ik bekend ben in Nederland. Hij wilde blijkbaar een Murray-achtige affaire voorkomen.”

De schrik zat er goed in toen Ria in mei te horen kreeg dat het schijnbaar onschuldige plekje bij haar neus huidkanker bleek te zijn. Met spoed werd de actrice geopereerd in Spanje, waar ze op dat moment verbleef. „Ik dacht dat alles weggehaald was, maar enige tijd na de operatie kreeg ik een brief van het ziekenhuis”, legt ze uit. „De arts schreef dat hij vreesde niet zorgvuldig genoeg te zijn geweest. Ik schrok me rot!” De angst dat het misschien niet goed zou komen, kreeg acuut weer de overhand.”

In Nederland bezocht Ria een tweede arts, die haar opnieuw onderzocht. Na weken in angst te hebben gezeten kreeg ze woensdag eindelijk het verlossende nieuws: „Alles is toch weg, ze kunnen geen huidkankercel meer vinden”, aldus een euforische Ria. „Ik ben ontzettend opgelucht. Zo blij dat ik niet eens boos ben op die Spaanse arts en zijn vreemde werkwijze”, glundert ze. „Iedereen moet goed behandeld worden. Daarin hoort bekendheid geen rol te spelen”, zegt de actrice verontwaardigd.