Nieuws/Entertainment

’Job Gosschalk heeft talloze levens verwoest’

Hollandse Hoogte / Fotopersburo Edwin Janssen

Yorick van Wageningen is een van de vele slachtoffers van producent en regisseur Job Gosschalk. De acteur heeft ’een seksueel incident’ met hem gehad. Van Wageningen werd daarna decennialang door Kemna Casting, het bureau waar Gosschalk casting director was, in de ban gedaan.

Hollandse Hoogte / Fotopersburo Edwin Janssen

„Alhoewel dit tot een duistere periode in mijn leven heeft geleid, ben ik uiteindelijk de dans ontsprongen door in Hollywood aan de bak te komen. Mijn hart gaat uit naar hen die niet zo goed zijn weggekomen”, aldus Van Wageningen, die onder meer speelde in de film The Girl With The Dragon Tattoo.

„Belangrijk is nu dat alle slachtoffers die zich tot nu toe verborgen hebben moeten houden de kans krijgen hun leven opnieuw te beginnen”, gaat Van Wageningen verder. „Ik overdrijf niet als ik zeg dat er talloze levens zijn verwoest. Ik ben bij sommigen daar persoonlijk getuige van geweest. Om dat af te doen als ’gekwetst of een pijnlijke herinnering te hebben’ komt in mijn ogen obsceen over. Er zijn carrières verwoest, dromen verwoest, identiteiten verwoest. Acteren is zoveel meer dan ’een vak’, als dat van je wordt afgenomen sterft er iets”, zo vertelt de acteur aan de Volkskrant.

Eerder lieten andere bekende namen als Winston Post, Bart Spring in ’t Veld en Etienne Poeder al weten dat zij slachtoffer zijn geworden van Gosschalk. De lijst is langer maar veel betrokkenen willen alleen anoniem hun verhaal doen.

Lees meer over