Entertainment/TV
1080142579
TV

Inkijkje in vieze beroepen: ’Eigenlijk gewoon fantastisch’

Roy spuit een mobiel toilet schoon.

Roy spuit een mobiel toilet schoon.

„Je moet wel een sterke maag hebben als je dit doet.” In één zin omschrijft rioolservicemonteur Jack wat de kijkers thuis ook zullen denken bij het zien van het nieuwe programma De vuilste jobs van Nederland. Samen met zijn collega Wies discussieert hij over wat erger riekt: poep of vet. Net als de andere geportretteerden in het realityprogramma komen ze in omstandigheden terecht om onpasselijk van te worden.

Roy spuit een mobiel toilet schoon.

Roy spuit een mobiel toilet schoon.

Zelf prijzen de uitvoerders van de verschillende vuilste jobs wat zij de mooie kanten van hun vak vinden. Peter heeft een bedrijf in de verhuur van mobiele toiletten en reist samen met schoonzoon Roy het land door om deze te legen en te reinigen. Om dit werk te doen, moet je wel tegen de geur en de aanblik van uitwerpselen kunnen, maar verder als eigen baas vindt Peter het ’eigenlijk gewoon fantastisch.’

En daarbij wordt er gelachen op de werk/toiletvloer. „Dit noemen ze nou een shitzooi”, als ze een omgevallen wc overeind zetten na een wind en de inhoud eruit is gelopen. Ook andere mensen met onsmakelijke beroepen worden gevolgd. Clyde ontruimt met zijn team sterk vervuilde woningen, Jimmy en Thomas maken een huis schoon waar een lichaam is gevonden.

’Vieze’ televisieprogramma’s zijn niet onbekend, zo was bijvoorbeeld eerder al Niet normaal vies van Tuğrul Çirakoğlu te zien bij de publieke omroep. Voor de kijkers die over een sterke maag beschikken biedt De vuilste jobs van Nederland, vanaf donderdag om 20.30 uur te zien op RTL 5, een fascinerend inkijkje in deze voor velen onbekende beroepswerelden.