Entertainment/TV
1080894424
TV

Vervolg op omstreden Netlix-serie rondom Jeffrey Dahmer in de maak

Netflix werkt aan een vervolg op de omstreden serie Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story. De nieuwe seizoenen van Monster gaan elk over „monsterlijke figuren die de maatschappij hebben beïnvloed” en worden gemaakt door Ryan Murphy en Ian Brennan, die ook de reeks over Dahmer maakten. Het is nog niet bekend wie de hoofdpersonen worden in de volgende delen.

Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story is een van de best bekeken series op Netflix ooit. Het vertelt het levensverhaal van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer (1960-1994), die zeker zeventien mannen en jongens heeft gedood. De serie kreeg kritiek van onder anderen nabestaanden van slachtoffers van Dahmer. Regisseur Murphy zei dat hij contact had gezocht met nabestaanden toen hij nog aan de serie werkte, maar dat hij van niemand antwoord kreeg.

Slachtofferhulp Nederland riep Netflix op de serie te verwijderen, omdat het een „substantieel aantal klachten” had ontvangen. Mensen zouden zich storen aan hoe de serie de slachtoffers van Dahmer portretteerde. Netflix zei „niet in te gaan” op het verzoek van Slachtofferhulp.