Nieuws/Entertainment
1081903
Entertainment

Bier drinken op de boerderij

RTL komt toch met Oh Oh Cherso-variant

RTL5 zendt vanaf dit najaar het realityprogramma 'Het Wilde Oosten' uit. Daarin gaan negen Achterhoekse jongeren op vakantie bij de boer in de omgeving. Ze drinken graag een biertje...

De omroep heeft het verzoek van de alcoholbranche en de stichting verantwoorde alcoholconsumptie STIVA daarmee klaarblijkelijk naast zich neergelegd.

Zij riepen RTL5 op te stoppen met programma's waarin het draait om alcoholmisbruik en willen dat Oh Oh Cherso, de reallife serie die draait om straalbezopen tieners, van de buis wordt gehaald.

Volgens een woordvoerster is deze serie heel anders dan Cherso en kan het ook geen nieuwe versie worden genoemd. In het persbericht staat:

'Losgaan op de Boerderij in 'Het Wilde Oosten'. 'Het Wilde Oosten' geeft een uniek kijkje in de Achterhoekse subcultuur. De bewoners zijn trots op hun platteland en houden er een nuchtere, ongedwongen en open houding op na. Ze drinken graag een biertje, houden van een feestje, werken hard en weten alles over elkaar. Ze denken dat alles kan en mag in het wilde oosten, dus dat belooft wat.'

Of het inderdaad geen Cherso-achtige taferelen worden zal nog moeten blijken...

Volg ons ook op Twitter