Nieuws/Entertainment
1082973736
Entertainment

Sander Schimmelpenninck heeft geen spijt van uitspraken over Yolanthe

Sander Schimmelpenninck ligt behoorlijk onder vuur.

Sander Schimmelpenninck ligt behoorlijk onder vuur.

Sander Schimmelpenninck ligt na zijn vrouwonvriendelijke uitspraken over Yolanthe Cabau behoorlijk onder vuur. De Op1-presentator vergelijkt in de Zelfspodcast het uiterlijk van de voormalige voetbalvrouw met een kat die het syndroom van Down heeft. Spijt van zijn uitspraken heeft hij niet.

Sander Schimmelpenninck ligt behoorlijk onder vuur.

Sander Schimmelpenninck ligt behoorlijk onder vuur.

In de radioshow Veronica Inside van Wilfred Genee op Radio Veronica wordt Sander woensdag geconfronteerd met zijn uitspraken. Sidekick van het radioprogramma, Celine Huijsmans, vindt de opmerkingen van de Quote-baas laf. „Ik vind het gewoon een beetje makkelijk om iemand zo, als ze er niet bij zit, af te rekenen op haar uiterlijk. Ik vind dat gewoon makkelijk”, vertelt ze. Sander vindt echter dat mensen ook wel een beetje tegen een grapje moeten kunnen. Daar neemt Celine geen genoegen mee: „Kijk, ik vind als je het niet kan zeggen als ze naast je zit, straight in haar verbouwde gezicht, dan moet je het ook niet samen lekker op een podcast gaan zeggen, anders moet je het een keer doen als ze erbij zit, kijken wat ze zelf zegt. Dan vind ik het wel moedig, maar zo vind ik het gewoon laf.”

Of Sander spijt heeft van zijn uitspraken is hij vrij stellig: „Ik heb er geen spijt van.” Smaken en humor van mensen verschillen, stelt hij. „Als je het niet grappig of leuk vindt, moet je vooral niet luisteren.”