Entertainment/Film
1083541080
Film

Opnames Slag om de Schelde van start

Gijs Blom

Gijs Blom

Gijs Blom, Susan Radder en Jamie Flatters krijgen de hoofdrollen in De slag om de Schelde. De opnames van deze nieuwe Nederlandse oorlogsfilm gaan vandaag van start. Dat maakte producent Levitate Film zojuist bekend.

Gijs Blom

Gijs Blom

Matthijs van Heijningen Jr., die als speelfilmmaker debuteerde met The Thing (2011), zal het De slag om de Schelde regisseren. Paula van der Oest schreef het scenario over deze ’vergeten’ slag in Zeeland en West-Brabant, die in november 1944 aan meer dan tienduizend mensen het leven kostte

In de film kruisen de wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht (Gijs Blom), een verdwaalde Engelse gliderpiloot (Jamie Flatters) en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje (Susan Radder) elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid.

Met een budget van 14 miljoen euro wordt De slag om de Schelde een van de duurste Nederlandse filmproducties ooit. De film evenaart de kosten van The Discovery of heaven (2001). Maar met een budget van 18 miljoen spant Paul Verhoevens Zwartboek (2006) nog altijd de kroon.

Distributeur September Film brengt De slag om de Schelde op 26 november 2020 uit in de Nederlandse bioscopen. In de rest van de wereld zal de filn door Netflix worden gedistribueerd via het eigen betaalkanaal.