Nieuws/Entertainment
1084935
Entertainment

Glee eert Cory Monteith

Glee-bedenker Ryan Murphy spreekt zich voor het eerst uit over de tragische dood van hoofdrolspeler Cory Monteith en wat dat betekent voor de toekomst van de serie.

Ryan vertelt aan Deadline dat Finn, het personage dat Cory speelde, ook zal sterven in Glee. "We gaan eind augustus weer filmen, dan worden twee shows opgenomen die we eerder al geschreven hebben, zodat de rest van de cast weer aan het werk kan. Daarna filmen we een aflevering waarin de dood van het Finn-personage aan bod komt, en daarna gaan we er een flinke tijd tussenuit. We weten niet wanneer Glee terugkomt. We zullen ergens deze week een herdenkingsdienst voor Cory organiseren met iedereen die bij Glee werkt."

Alle beslissingen die Ryan neemt, zijn goedgekeurd door Cory's vriendin Lea Michele, Rachel Berry in de serie. "Dit is wat zijn nabestaanden willen. Ik zei tegen Lea dat ik niet weet wat ik moet doen. Ik weet niet hoe ik moet schrijven over de dood van iemand waarvan ik hield. Zij wilde dat iedereen samen bleef. Lea is een leider in dit moeilijke proces."

Als Ryan een goede manier heeft gevonden om de dood van Cory te verwerken in de serie, hoopt hij dat hij daarmee ook iets kan betekenen voor de kijkers. "Een van de beste dingen van een serie as Glee is dat het jonge mensen kan helpen, ze informatie kan geven over de moeilijke zaken in het leven. Waar wij met de schrijvers van de serie over praten is dat de manier waarop wij met deze tragedie omgaan, misschien wel iemands leven kan redden."

Ook bevestigt Ryan dat een aantal medewerkers van Glee eerder een interventie hebben gehouden voor Cory. "We waren vrienden maar maakten ook wel ruzie, want ook al was hij een lieve gozer, hij was ook een leider op de set. Hij was als een oudere zoon voor mij. Hij vond het fijn dat mensen voor hem wilden zorgen, maar hij schaamde zich ook dat een interventie nodig was. Er zaten experts in de kamer tijdens de interventie, en we vertelden hem dat dit een ziekte was. Het was een zware dag voor hem. Het laatste dat hij zei voordat hij vertrok was dat hij beter wilde worden. En ik geloofde hem."