Entertainment/Film
1086430243
Film

’Cheryl en Martin zijn apetrots op jou’

Linda de Mol en Peter Paul Muller overhandigen Will Koopman oeuvreprijs

Linda de Mol en Peter Paul Muller liepen vrijdagavond hand in hand het podium op tijdens de uitreiking van de Gouden Kalveren in de Stadsschouwburg in Utrecht. Samen overhandigden ’Cheryl en Martin Morero’ - de bekendste rollen van de twee in Gooische Vrouwen - de oeuvreprijs die regisseur Will Koopman had gewonnen.

Eerder werd al bekend dat Koopman, onder meer bekend van Gooische Vrouwen en Alles op Tafel, de prijs in ontvangst mocht nemen. Koopman krijgt de prijs omdat zij „haar interesses, haar passies en haar humor als regisseur” vorm heeft weten te geven in films en series, „die veelal vrouwelijke personages en verhaallijnen kennen, en die daarmee de harten van miljoenen, zéér verschillende Nederlanders heeft weten te veroveren”.

De Mol noemde de prijs een „meer dan terechte bekroning van je geweldige carrière”. Koopman en De Mol hebben volgens de actrice in totaal 645 dagen en nachten op een filmset gestaan, voor vijf langlopende series en vijf speelfilms. Toen bekend werd dat Koopman de prijs zou krijgen, werd De Mol direct opgebeld door Muller, die volgens De Mol „twee keer per week zijn Gouden Kalf oppoetst”. Hij wilde de prijs aan Koopman overhandigen en dat gebeurde dus vrijdag. „Wij, Cheryl en Martin, zijn apetrots op jou”, sloot De Mol af.

Het Gouden Kalf voor de Filmcultuur wordt sinds 1981 uitgereikt aan mensen of instanties die zich hebben ingezet voor de Nederlandse filmcultuur. De prijs wordt dit jaar voor de 37e keer uitgereikt.