Nieuws/Entertainment
1087225
Entertainment

Koninklijke geboorte houdt Britten bezig

Medio juli zou de koninklijke Britse baby geboren worden, hadden de Britse prins William en zijn vrouw Kate aangegeven. En dus volgen de Britse media iedere stap die het stel dezer dagen maakt, in de hoop als eerste te kunnen melden dat Kate is vertrokken naar het ziekenhuis St Mary's om te bevallen.

De media staan al dagen geposteerd bij de ingang van het ziekenhuis, compleet met afgeplakte stukjes stoep en keukentrappetjes voor het beste beeld. Uit het feit dat William zaterdag nog ontspannen meedeed aan een partij polo (en won) en Kate dit weekend bij haar ouders in Bucklebury doorbrengt, constateren ze dat de geboorte kennelijk nog op zich laat wachten.

De bedoeling is dat Kate via de natuurlijke weg bevalt in het St Mary's ziekenhuis, zoals Williams moeder Diana ook heeft gedaan. De media weten dat het eerste teken dat Kate onderweg is, bestaat uit een gewapende agent die zich op de stoep van het ziekenhuis posteert.

Dat niet alleen de boulevardkranten zich met de koninklijke spruit bezig houden, bleek zondag uit een peiling van The Sunday Times. De kwaliteitskrant had laten onderzoeken welke naam de baby volgens de Britten moet krijgen. Victoria of James, luidde het antwoord, naar roemruchte eerdere vorsten van het Britse rijk.