Nieuws/Entertainment

Kosten Nederlandse Energie Maatschappij: bijna 250.000 euro

NLE pleegt contractbreuk met Frans Bauer

Frans Bauer

Frans Bauer

Hollandse Hoogte

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) heeft contractbreuk gepleegd met volkszanger Frans Bauer en moet hem schadeloos stellen met een bedrag van bijna 250.000 euro.

Frans Bauer

Frans Bauer

Hollandse Hoogte

Het Gerechtshof in Den Haag heeft dat deze week in hoger beroep bepaald nadat de energieleverancier vier jaar geleden voortijdig en onterecht de ’Gewoon Doen’ campagne met Bauer had stopgezet. Drie jaar geleden had ook de rechtbank van Rotterdam de volkszanger al in het gelijk gesteld.

In het spotje verschijnt Frans Bauer in badjas aan de voordeur als er bij zijn woning wordt aangebeld door een jonge vrouw. Zij wil een handtekening van hem: niet omdat ze fan is, maar om de volkszanger naar een ander energiebedrijf te laten overstappen. De commercial werd al na een jaar uit roulatie genomen.

Uit de stukken blijkt dat Frans een overeenkomst had voor een periode van twee jaar. Dat was voor de volkszanger reden om naar de rechter te stappen. Temeer ook omdat hij in zijn toch al volle agenda speciaal ruimte had ingepland voor opnames van de commercial.

Lees meer over