Nieuws/Entertainment
1093214129
Entertainment

Nederlandse kostuumontwerpster aan de slag voor nieuwe Marvelfilm

Jany Temime

Jany Temime

De Frans-Nederlandse kostuumontwerpster Jany Temime verzorgt de kleding voor Black Widow, de nieuwe film in de succesvolle reeks van stripproducent Marvel. Het is voor het eerst dat de 71-jarige Temime meewerkt aan een Marvel-titel. Eerder verzorgde zij wel de kleding van onder meer de Harry Potter-films en de twee laatste James Bond-delen.

Jany Temime

Jany Temime

De in Frankrijk geboren Temime werkte in de jaren tachtig en negentig mee aan tientallen Nederlandse films, waaronder De Lift, Antonia en Karakter. Toen deze laatste twee films Oscars wonnen, verhuisde Temime naar Londen en maakte zij snel naam in de internationale filmwereld. Haar meest recente wapenfeit tot Black Widow was Judy, de biografiefilm over het leven van actrice Judy Garland.

Temime is overigens niet de enige Nederlander die meewerkt aan Black Widow. Acteur en bodybuilder Olivier Richters, beter bekend als The Dutch Giant, vertolkt een bijrol naast hoofdrolspeelster Scarlett Johansson. Black Widow is in mei 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien.