Nieuws/Entertainment
109643884
Entertainment

Grootste platenlabels steunen stille dinsdag voor George Floyd

Na vele artiesten hebben ook grote platenlabels vol afschuw gereageerd op de dood van George Floyd, de ongewapende zwarte Amerikaan die vorige week om het leven kwam door bruut politiegeweld. Maatschappijen als Sony Music, Universal Music, Columbia Records en Warner Music Group laten daarnaast weten Black Out Tuesday te steunen en dus ook dinsdag een dag stil te blijven op social media.

Naast het steunen van de actie door een dag afstand te nemen van werk en samen te komen als gemeenschap, nemen labels ook andere maatregelen. Zo brengt Interscope Records deze week helemaal geen muziek uit. Bij Universal Music komt een speciale projectgroep om meer te doen voor ’inclusiviteit en sociale gerechtigheid’. Bij Apple Music gaan meerdere radioshows dinsdag niet door.

Het overlijden van Floyd vorige week maandag in Minneapolis zorgde voor rellen en demonstraties door Amerika. Ook verschillende sterren gingen de straat op om te protesteren.

Vele anderen deelden hun boosheid en verdriet op social media. Zo schreef Beyoncé op Instagram er kapot van te zijn en riep ze haar volgers op een petitie te ondertekenen tegen politiegeweld. „We kunnen deze pijn niet normaliseren.” Ook sterren als Dr Dre, Billie Eilish, Rihanna, Oprah, Ariana Grande, Taylor Swift en Harry Styles plaatsten berichten.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd