Nieuws/Entertainment

Armin van Buuren staat open voor Songfestival

Dj Armin van Buuren zet de deur op een kier voor deelname aan het Eurovisie Songfestival.

Tv-presentator Cornald Maas zei in zijn programma Opium dat de populaire dj op voorhand geen nee zegt tegen het Songfestival. Armin  wil volgens Cornald best nadenken over deelname.

Mogelijke deelname van Armin moet echter wel aan de nodige voorwaarden voldoen. De dj ziet een nationale selectie niet zitten. Ook wil hij zelf op zoek gaan naar een geschikte zanger of zangeres bij zijn dancenummer. „Als ik een plaat heb en carte blanche krijg, waarom niet?”

In een toelichting zegt Cornald: „Ik kwam Armin van Buuren tegen en hij sprak me aan en dank voor de suggestie om over het Eurovisie Songfestival na te denken. Ik stelde een paar weken geleden voor om Armin de muzikale leiding te geven over de Nederlandse inzending voor 2014.”

De dj wil op zijn minst praten met de Avro en de Tros die volgend jaar de Nederlandse inzending van de grootste muziekwedstrijd ter wereld bepalen. „Ik heb het doorgegeven aan de verantwoordelijken bij de twee omroepen. Maar de kans dat Armin het project voor ons land oppikt, zal waarschijnlijk alleen slagen als de twee omroepen afzien van de reeks voorronden die gepland staan. Ik zie het als de beste optie als Nederland volgend jaar opnieuw iemand van naam en faam de volledige artistieke vrijheid te geven over de inzending.”