Nieuws/Entertainment
1097026383
Entertainment

Start Maestro verslaat Expeditie Robinson

Frits Sissing

Frits Sissing

Expeditie Robinson is niet langer het best bekeken programma op de zondagavond. Het RTL 4-programma werd zondag voorbijgestreefd door NPO 1, waarop een nieuw seizoen van Maestro begon.

Frits Sissing

Frits Sissing

De dirigeerwedstrijd voor BN’ers trok zo’n 1,7 miljoen kijkers, tegen 1,5 miljoen voor Expeditie Robinson. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Op NPO 3 scoorde Zondag Met Lubach ruim een miljoen kijkers, net iets minder dan het rechtstreekse verslag van de Grote Prijs van Mexico in de Formule 1 op Ziggo Sport.

Sport trok zondag sowieso veel kijkers. Aan het einde van de middag keken bijna 1,4 miljoen mensen naar Fox Sports voor de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. Het duel zorgde daarmee voor een record voor de zender. Niet eerder keken zo veel mensen naar Fox Sports. Het vorige record, uit januari, stond ook op naam van De Klassieker. Toen keken er bijna 1,2 miljoen mensen.

De wedstrijd tussen PSV en AZ trok eerder op de dag op Fox Sports ruim 655.000 kijkers. Naar de Eredivisie-samenvattingen keken ’s avonds bijna 2,2 miljoen mensen. Studio Sport was daarmee het best bekeken programma van de dag. Het NOS Journaal van 20.00 uur volgt met bijna 2 miljoen kijkers.