Nieuws/Entertainment
1100165
Entertainment

Zwemster en filmster Esther Williams dood

Esther Williams, die na een carrière als zwemster bekendheid kreeg als filmster in zogeheten aquafilms, is donderdag in Beverly Hills in de Amerikaanse staat Californië overleden. Dat heeft haar woordvoerder bekendgemaakt. Williams is 91 jaar geworden.

Als actrice deed Williams stunts die verband hielden met het zwemmen. Daardoor raakte ze soms gewond. Nadat ze in 1956 de filmmaatschappij Metro-Goldwyn-Mayer had verlaten, ging haar carrière achteruit. In de jaren 60 stopte ze met acteren. Ze heeft in bijna 30 films gespeeld.

In de periode 1945 tot en met 1949 stond zeker één film met Williams in de lijst van tien best renderende films van het jaar. Daaronder was in 1945 Thrill of a Romance, met Van Johnson. Het lied Baby, it's cold outside, dat Williams met Ricardo Montalbán zong in de musicalfilm Take me out to the Ball Game (1949), kreeg de Oscar voor beste oorspronkelijke filmsong.

Na haar filmcarrière ging Williams het zakenleven in. Maar ook daarin bleef ze het zwemmen trouw. Ze leende haar naam aan een bepaald type zwembaden en zwemkleding en was commentator bij het synchroonzwemmen op de Olympische Spelen in Los Angeles (1984).