Nieuws/Entertainment
1103764831
Entertainment

Shaggy heeft dé oplossing voor terrorisme

Orville Richard Burrell beter bekend als Shaggy

Orville Richard Burrell beter bekend als Shaggy

De Amerikaanse-Jamaicaanse zanger Orville Richard Burrell, beter bekend als Shaggy, lijkt een ware voorvechter te zijn van vrede op aarde. De zanger draagt al enkele jaren een wel hele bijzondere oplossing aan om terreurorganisatie IS te bestrijden.

Orville Richard Burrell beter bekend als Shaggy

Orville Richard Burrell beter bekend als Shaggy

„Ik denk dat oorlog een laatste redmiddel is”, laat de zanger aan Daily Mail weten. Volgens Shaggy moeten IS-leden daarom worden aangemoedigd om cannabis te roken. Wietrokers zijn volgens hem niet bezig met vechten, maar juist met eten: „Hebben we ooit wietrokers gezien die met elkaar vechten? Dat doen ze niet, ze eten gewoon veel.”

„It wasn’t me”, zal vast na Shaggy’s oplossing veelvuldig door de kantine van IS klinken als de voedselvoorraad er alweer doorheen is...

De zanger vindt het vreselijk wat IS in de wereld aanricht: „Het is verschrikkelijk. Ik kan niet aanzien. Ik kan het niet begrijpen.” De terreurorganisatie gebruikt de meest gruwelijke methodes om minderheden uit te schakelen. Kruisiging, steniging, verkrachting, onthoofding: IS deinst nergens voor terug. In 2015 had Shaggy een soortgelijke oplossing voor het IS-probleem. Naast marihuana moet ook zijn muziek de terreurorganisatie van gruweldaden weerhouden. De zanger denkt namelijk dat zijn muziek ’speciale krachten’ heeft. Zo speciaal zelfs dat het de leden van IS wellicht in gemoedelijkere sferen kan brengen. „Als ze naar Shaggy muziek of reggaemuziek luisteren, willen ze niet meer hoofden van mensen afsnijden”, liet hij aan Miami Times weten.

Reggae stimuleert volgens Shaggy het gebruik van marihuana: „Er zijn twee dingen die je wilt doen als je naar reggae luistert: je maakt iemand zwanger, of je wordt f*cking high.” En dat biedt volgens hem dé oplossing: „Mensen die high zijn wil mensen willen geen mensen doden; ze willen van mensen houden. Ze moeten wat Jamaicaanse wiet inpakken en onder IS verspreiden. Ik garandeer je dat er dan geen oorlogen meer zullen zijn. Een paar kilo is alles wat ze nodig hebben. Gooi daar wat muziek van Bob Marley in en er zal vrede zijn.”

Wellicht hebben de leden van IS ook gewoon wat liefde nodig...