Nieuws/Entertainment
1104161468
Entertainment

Will Smith presenteert Netflix-docuserie

Will Smith heeft een nieuwe klus voor Netflix. De acteur presenteert een docuserie over het 14e amendement op de Amerikaanse grondwet, waarin onder meer is opgenomen dat alle Amerikaanse burgers als gelijken onder de wet behandeld worden.

In Amend: The Fight For America, dat 17 februari op de streamingdienst verschijnt, wordt onder meer onderzocht wat het betekent om een Amerikaan en een burger te zijn. Acteurs als Samuel L. Jackson, Sterling K. Brown, Laverne Cox, Diane Lane en Joshua Jackson lezen in de reeks toespraken voor van beroemde activisten.

Komiek Larry Wilmore, die net als Smith producent is van de serie, hoopt dat gezinnen samen ernaar gaan kijken. „Alles wat we de afgelopen jaren in Amerika hebben zien gebeuren, gaat over wat zwarte mensen en andere gemarginaliseerde groepen altijd al hebben gewild: ervoor zorgen dat we echt deel uitmaken van Amerika en alles hebben wat ons is beloofd in de grondwet. Ik denk dat het echt fantastisch zou zijn als Amend mensen zou helpen om beter te begrijpen hoe speciaal de band tussen ieder van ons en ons land kan zijn. ”