Nieuws/Entertainment
1104367
Entertainment

Ferry Mingelen gaat nu echt met pensioen

Ferry Mingelen gaat op 1 januari met pensioen na een carrière van bijna 30 jaar als politiek verslaggever van de NOS. Mingelen werd in december al 65 jaar, maar bleef nog een jaar in dienst bij de omroep.

Ondanks de gemeenteraadsverkiezingen van 2014, komt er eind dit jaar een einde aan zijn loopbaan, maakte de NOS woensdag bekend. Mingelen kwam in 1984 bij Den Haag Vandaag. Behalve politiek commentator was Mingelen ook presentator van grote verkiezingsuitzendingen.

Mingelen noemt het in een reactie jammer dat hij vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen moet stoppen. „Ik had graag tot mijn 67e doorgewerkt. Het had de NOS gesierd om een voorbeeldfunctie voor het kabinetsbeleid te vervullen. Ik ben nog lang niet uitgekeken in Den Haag, ik vind het heerlijk werk. Maar de NOS vindt vernieuwing belangrijker”, zegt Mingelen. „Een verrassing is het ook niet, want ik was er al lange tijd met de NOS over in gesprek. Vorige week werd het definitief. Het is jammer dat ik het niet met 2 jaar heb kunnen rekken. Het blijft nu bij 1 jaar, een compromis.”

Mingelen zegt dat Den Haag nog niet van hem af is. „Ik bedoel ermee te zeggen dat ik nog graag wil doorgaan. Nu iedereen weet dat mijn contract bij de NOS afloopt, schept dit voor mij mogelijkheden om eventueel nog iets te doen voor andere omroepen, rubrieken of programma's. Ik kan me best voorstellen dat ik ze met mijn jarenlange ervaring van dienst kan zijn.”

Vorig jaar won Mingelen de Anne Vondelingprijs, de prijs voor politieke journalistiek. De jury had de prijs aan Mingelen toegekend voor zijn gehele carrière.